dinsdag 2 september 2014

Shawl tip

Tijdens mijn zoektochten langs diverse blogs en Pinterest-borden, vond ik een heel leuk gratis patroon van Zooty Owl, de Road Trip Scarf. Het patroon vind je hier
  

’t Is in het Engels geschreven, maar met zĂșlke duidelijke foto’s dat je de tekst er eigenlijk niet bij nodig hebt. En van het maken van de rand is zelfs een filmpje gemaakt, zonder geluid, zodat ook die makkelijk te maken is.

Als je een dunnetje wilt, dan kun je hem van sokkenwol maken (bijvoorbeeld Invicta Colour van Scheepjes). Maar met een dikkere Noro is hij ook mooi (want alles met Noro is tenslotte mooi). Wil je mooi, zacht en ook iets dikker (haken met naald 4,5), dan kun je bijvoorbeeld Artist van Katia nemen. Hier een impressie van een van de mooie kleuren die we in de winkel hebben:


Er gaan twee bolletjes van 50 gram in de sjaal (of meer, als je ‘m groter wilt). Bloemetjes erop, vlechtjes eraan, maak ‘m zo gek als je wilt. Mogelijkheden zat, en volgens de ontwerpster is de sjaal in een vloek en een zucht klaar. Dus als je nu begint, is hij af voor het weer koud wordt :o)


PS zie ook onderstaande bericht. Misschien heb je dat gemist…

1 opmerking:

  1. Dat is echt een super mooie kleur van Katia! En ook de sjaal is mooi, met die bloemetjes er op!
    Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen