donderdag 30 april 2015

Terug van weggeweest!

In alle opzichten terug van weggeweest. Niet alleen op het blog, maar Riet en ik zijn ook weer terug in het land! Wij gingen vorige week op vakantie zakenreis naar Wales, en het was geweldig. Vijf dagen lang met de bus door Engeland en Wales was al een belevenis op zich (want oh, wat is het daar toch mooi), maar alles wat we daar aan handwerk, wol, draadjes en lapjes gezien hebben... Eigenlijk te veel om op te noemen. Daarom hier een kort verslag, met foto's. Om jullie jaloers te maken te inspireren.

De eerste dag (na de állereerste dag, die bestond uit de reis), gingen we 's ochtends naar het Welsh Quilt Centre van Jen Jones in Lampeter (spreek uit: Lempter). Riet en ik hebben allebei grote dozen vol met lapjes, dus quilten op zich vinden we leuk, maar eerlijk gezegd spraken deze quilts ons niet zo aan. Maar wat ons wél aansprak... oei oei, wat prachtig: een borduurwerk van Eiriann Short. Gemaakt tussen haar 90ste en 91ste verjaardag! 'Er is nog hoop,' zei Riet toen we dit hoorden :o)


's Middags trokken we de verder het Welshe land in, op weg naar Jane Beck, een hele leuke juf die van alles weet over Welsh Blankets en de achtergronden daarvan. Zij vertelde dat er vroeger iedere tien kilometer wel een 'mill' stond waar dekens gemaakt werden. Iedere 'mill' had zijn eigen kenmerkende deken, en iedereen die in Wales opgroeide had minstens één zo'n deken voor op bed. Ik had niet het idee dat zij van haar eigen deken gecharmeerd was geweest, maar dat terzijde. Ze was wél heel dol op haar indrukwekkende collectie en vertelde daar vol enthousiasme over. Zó enthousiast dat er per ongeluk een deken mee naar Nederland  is gegaan :o)
Volgende week meer!

Nog even een mededeling: vanaf volgende week gaan we op donderdag de hele dag dicht. Maar op donderdag wel updates op ons blog. Ook leuk. Toch?

1 opmerking:

  1. Wat fijn dat jullie het zo naar je zin hebben gehad! En nu weer met frisse zin en enthousiasme aan de slag! En een mooie deken als aandenken aan deze mooie reis.
    Ik ben benieuwd naar het vervolg...
    Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen