vrijdag 15 januari 2016

Hal...hallo?

Hmm. Ja. Ik was even afwezig. Van internet. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar na zo'n vakantie (kerst  of anderszins) ben ik zelf altijd erg toe aan... vakantie. Hoe oneerlijk is dat?

Ergens vorig jaar heb ik beloofd een tuut (= tutorial = lesje) te schrijven over het aan elkaar zetten van granny squares 'terwijl je gaat'. Tot mijn stomme verbazing heb ik op internet nergens een goeie Nederlandse tuut gezien. Alleen maar Engelse! Nu is dat voor mij als angliciste geen punt, maar ik weet dat er heel veel mensen zijn die toch liever in het Nederlands les krijgen, en dat snap ik helemaal. Het goede nieuws is: de foto's zijn gemaakt! Het iets minder goede nieuws is dat ik de tuut nog moet schrijven... Niet heel veel werk, maar genoeg om niet te kunnen doen voordat het kind thuiskomt.

Daarom ter inspiratie, en in het kader van Vrijdag Breiende Mannen-dag, iets anders om jullie te vermaken. Een filmpje van niemand minder dan Stephen West: een man die de prachtigste werkstukken ontwerpt en breit, en ook nog eens beschikt over een enorme dosis humor. Baby, You're a Knitter. In het Engels. Maar met een heel herkenbare clip :o) Prettig weekend allemaal!


3 opmerkingen:

 1. Er is een hele duidelijke beschrijving met foto's op internet te vinden. Even googlen. Google op quiltkat, haken is hip, Granny squares on the go... En dan kom je er vast en zeker uit. Zoniet dan kan ik de beschrijving sturen.
  A.schenkelaars@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé, da's een stuk makkelijker dan zelf het wiel uitvinden :o) Dank je wel voor de tip!

   Verwijderen
  2. The kids have watched this video 4 times now...

   Verwijderen